CHOCOLADE

Daar word je toch gelukkig van?

Chocolade_1244110687

Een felbegeerde lekkernij…

Wat hebben koningen, overheersers, soldaten, minnaars en kinderen met elkaar gemeen? Liefde voor Chocolade! Chocolade is een felbegeerde lekkernij. Het belangrijkste ingrediënt van chocola is natuurlijk cacao. Het is eigenlijk best verrassend dat veel mensen niet weten waar chocola vandaan komt en hoe het gemaakt wordt.

De ontdekking van chocolade

Tot op de dag van vandaag hullen cacao en chocola zich nog steeds in de mystiek van luxe en genot. Chocolade is bij wijze van toeval ontdekt. Mensen gebruikten de vruchten van de cacaoboom wel maar alleen de pulp uit de vrucht. De bonen smaakten erg bitter en werden dus verwijderd. Op een dag gooide iemand de bittere cacaobonen weg in een vuur. De brandende cacaobonen verspreidden een heerlijke geur. Toen hij de bonen uit het vuur haalde, plette hij ze tussen de stenen tot een gladde massa. Het resultaat was de eerste chocolade.

#1

MAGNESIUM

Rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal waar veel vrouwen te weinig van binnenkrijgen. Magnesium is essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en houdt het je bloeddruk ook op een gezond level.

#2

IJZER

Cacao is ook een goede bron van ijzer. Niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om ondermeer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.

#3

FLAVONOÏDEN

Cacao bevat een hoog level flavonoïden, deze antioxidanten vind je in plantaardige voedingsmiddelen. Cacao en pure chocolade met veel flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een gezond hart, inclusief een verhoging van de goede (!) vorm van cholestrol (= HDL) in ons bloed. Gevolg hiervan is een verlaging van de bloeddruk en zelfs een verbetering van de vasculaire functies bij patiënten met congestief hartfalen. Deze effecten zijn voornamelijk te danken aan de antioxidanten in de cacao.

#4

LOVE DRUG

Fenylethylamine is een stof die je lichaam ook aanmaakt als je verliefd bent. Deze love drug zit ook in chocolade, geen wonder dus dat veel mensen dol zijn op deze bruine heerlijkheid. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau en raak je in een betere mood.

Onze producten met chocolade…

Warme chocolade taartje

Een topper in ons assortiment. Verrassend en heel erg lekker. Zodra het warme chocoladetaartje wordt opengesneden, loopt de zachte, warme vulling eruit.

Bekijk product

LOVE AT FIRST BITE

PATISSERIE & DESSERTS
T +31 (0) 341 356 700